Sabbatår – Sådan får du styr på din rejse

Skal du rejse i dit sabbatår, og står du lidt på bar bund i forhold til, hvordan du skal sammensætte din rejse? Så er denne artikel noget for dig. Her får du nemlig nogle simple råd til, hvordan du kan sammensætte din rejse nemt, samt hvad du skal være opmærksom på.

Hvor vil du gerne hen?

Som det første skal du finde ud af, hvor du gerne vil rejse hen. Uden nogle klare destinationer, bliver det svært at lave din rejse i sabbatåret. Rigtig mange unge vælger at rejse til en 2-4 destinationer under rejsen for at få oplevet nogle forskellige kulturer. Særligt populært er det at rejse i østen og i Australien og New Zealand. Sæt dig foran et verdenskort og lav en liste med lande, du godt kunne tænke dig at rejse til og lav en liste. Når listen er færdig, kan du altid sortere ud i den og vælge dine endelige rejsemål.

Lav din rejseplan

Når du er færdig, er det på tide at lave din rejseplan. Her skal du finde ud af, hvor du skal bo, hvor længe og så videre. Samtidig skal du også finde ud af, hvordan du kommer mellem dine forskellige rejsemål. Skal det være med fly, tog eller skal du leje en bil? Det er ofte denne del af planlægningen, der tager lang tid, hvis du skal opleve flere byer og flere lande. For at holde det store overblik og være sikker på, at du ikke glemmer noget, kan det være en god idé at vise planen til andre. Det kan for eksempel være, at de kan spotte nogle oplagte steder at spare penge.

Hvor mange penge skal du bruge?

Når du kender rejsen nogenlunde, ved du også hvor mange penge du cirka skal bruge. Det er altid godt at regne med at skulle bruge mere. Går alt vel har du dermed nogle flere penge til forbrug under rejsen. Det skal også være sjovt at være afsted, og skal du leve på en sten, kan rejsen hurtigt blive træls. Når du har rejsens pris, skal du i gang med at spare op. Find gerne det beløb, som du skal spare op hver måned.

Mangler du penge til din rejse?

Hvis du mangler penge til din dannelsesrejse, findes der heldigvis masser af lånemuligheder derude. Kan du ikke låne penge af din familie, kan du tage et SMS lån online. Dette kræver dog, at du ansøger om lånet, mens du har en fast indtægt, hvis du altså ikke ansøger i en andens navn. En fordel ved et SMS lån er, at du ofte kan få de første 30 – 45 dage uden renter og gebyrer. Det betyder, at du kan planlægge det sådan, at du er ude at rejse i denne periode. Når du kommer hjem, kan du så gå i gang med at arbejde igen, og dermed også få afdraget på dit SMS lån. Et alternativ til et SMS lån er at tale med din bankrådgiver for at høre om dine lånemuligheder.

Rigtig god rejse!

Comments are Disabled