Aikido i hverdagen

Den moderne kampkunst fra Japan hedder Aikido er ofte omtales som “art of peace”, fordi det går ind for en hurtig fredelige stopper for enhver form for aggression. I praksis sted af Aikido, normalt kaldet dojo, vil eleverne kunne lære om fleksibilitet og tilpasning. Begge disse er resultater af en afslappet måde, at Aikido studerende tilstræbe at legemliggøre.

Grunden til hvorfor bliver afslappet og rolig er undervist i Aikido praksis er fordi kernen i dets principper af spiritualitet og filosofi Aikido masters og instruktører mener at ki eller ch’i eller energi kun virkelig kan flyde i dens komplet potentiel energi når man er afslappet. Det er i denne afslappet tilstand at ki flyder frit og gnidningsløst. Denne filosofi at ki er en kraft, der er meget stærk og grundlæggende.

Det menes at være overlegen i forhold til muskel og fysiske styrke, som undertiden vanskeliggør ki. Faktisk, i Aikido er i stedet for muskler og styrke bygning, fleksibilitet og udholdenhed en del af Aikido kampsport træning. Nu, det sagde, at hvis du vil virkelig udnytte styrken af ki, det må flyde. Det kan kun flyde ordentligt inden for os når vi er i en afslappet tilstand. Den afslappede tilstand kan ikke bygges ligesom muskler gennem motion. En spirituel rejse skal tages på af en Aikido studerende være i stand til at opnå en tilstand af ro og fred, som er afgørende i kamp.

I konstant forsvar og frygt, vi har tendens til at være alt for travlt til at koncentrere sig og er let distraheret. Aikido understreger dette faktum, og så det lærer sine elever til at bevare roen over for et angreb. Resterende rolig sætter en fordel over voldsmand fordi du ikke bliver fanget af vagten og uvidende og derfor ikke væltet eller kastet. Mere avancerede teknikker underviser studerende ikke kun at falde korrekt, men også at være i stand til at rebound og plante et modangreb som en stiger fra et fald.

Kamp og dojo dog dyrke Aikido masters og instruktører udviklingen af spiritualitet og karakter inden for Aikido studerende så at de kan anvende Aikido principper hverdagen i livet. ægte forståelse af Aikido fremmer samtidig bedre ydeevne i praksis bekæmper såvel som i ydelse i dagligdagen.

Aikido hver dag i livet er beslægtet med at have en urokkelig fred og ro, der gør det muligt at have styrken skulle modstå selv de hårdeste af livets udfordringer. Husk at Aikido lærer eleverne om fleksibilitet, tilpasningsevne, ro og klarhed. Alle disse er nyttige værktøjer i beskæftiger sig med livet, så sige Aikido praktikere.

Nogle Aikido martial kunstnere har tendens til at relatere Aikido bekæmpe principper til hverdagen som arbejde, spille og personlige relationer. Dette resulterer i et sandt oneness i praksis af Aikido hver dag i livet. I Aikido uddannelse er der sådan en ting uke samt nage. Man kan ikke eksistere uden det andet. Uke gør et angreb på nage og derfor er modtageren af Aikido teknik som nage bruger til at neutralisere uke’s angreb energi med. I uddannelse ved hjælp af uke og nage, vil man kunne få bedre i Aikido teknikker ved at lære af hinanden og at få hinandens styrker og kæmper hinandens svagheder sammen.

Hvis dette er noget, du ønsker at dyrke i dit liv så er Aikido hver dag i livet noget, du måske ønsker at tage og lære.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.